الاثنين، 7 يناير 2013

طريقة عمل الكوسه بالباشميل

كوسه بالباشميل 
المقادير:

١- ٤ ثمرات كوسة مقشرة ومقطعه دوائر
٢- ٢ فص ثوم مفروم
٣- نصف كيلو لحم معصج
٤- قليل من زيت الزيتون
٥- بيضه
٦- ملح - فلفل أسود
٧- ٣ ملاعق زبده للباشميل
٨- ٣ ملاعق دقيق للباشميل
٩- لبن حليب للباشميل
١٠- ٢ ملعقة كسبرة خضراء مفرومه

الطريقة:

١- تقطع الكوسة حلقات ونضع عليها الملح والفلفل وزيت الزيتون مع الثوم المفروم وتوضع في اناء علي النار .
٢- تقلب الكوسة علي النار حتي تذبل ثم نضيف الكسبرة المفرومه وتقلب وترفع من علي النار .
٣- تجهز صلصة الباشميل وتخلط الكوسه بنصف مقدار الباشميل وتوضع في قالب بيركس .
٤- توضع اللحمه المفرومه المعصجه فوق الكوسه في البيركس .
٥- يمزج ااكميه المتبقيه من الباشميل مع بيضه ويصب علي الكوسه واللحمه المعصجه في البيركس .
٦- يوضع البيركس في الفرن الساخن الي أن يحمر الوجه وتقدم الكوسه ساخنه مع العيش المحمص و السلطه الخضراء. و(بالهنا والشفا)

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق