الاثنين، 14 يناير 2013

طريقة عمل صينية البطاطس المهروسة باللحم المفروم

صينية البطاطس المهروسه باللحمه المفرومه

المقادير:


١- كيلو لحم مفروم
٢- كيلو بطاطس
٣- كوب ونصف لبن
٤- بصلة كبيرة مفرومة
٥- ملح - فلفل أسود - بهارات
٦- نصف كوب جبنة رومي مبشورة
٧- ٢ ملعقة زبدة
٨- ٢ ملعقة زيت 
٩- كوب بقسماط


الطريقة:


١- قشري البطاطس و اسلقيها واهرسيها جيدا وضيفي اليها اللبن والملح والفلفل .
٢- جهزي طاسة وضعي فيها الزيت وشوحي فيها البصل مع اللحمة المفرومة على النار جتي نضج اللحمة و تبليها بالملح والفلفل والبهارات.
٣- ادهني صينية فرن أو بيركس بالزبده ومن كل الجوانب أيضا ورشي عليها كمية من البقسماط .
٤- افردي نصف كمية البطاطس في الصينية أو البيركس وافردي فوقها اللحمة المعصجه والجبنة المبشورة .
٥- في الآخر ضيفي باقي البطاطس ورشي البقسماط فوق الوجه وضعي ملعقة زبدة فوقها .
٦- ادخلي الصينيه أو البيركس الفرن الي أن يحمر الوجه واخرجيها من الفرن واتركيها لتبرد قليلا وقدميها . و(بالهنا والشفا)

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق