الأربعاء، 12 ديسمبر 2012

طريقة عمل سلطة الكبده بلسان العصفور

سلطة الكبده بلسان العصفور

المقادير:

١- ربع كيلو كبده مكعبات صغيرة
٢- ٢ ثمرة بصل مفروم
٣- ٢ فص ثوم مفروم
٤- كوب مكرونه لسان العصفور محمر
٥- كوب عصير طماطم
٦- ٢ ملعقة صلصة طماطم
٧- ملعقة كمون
٨- ملعقة بهارات
٩-  كوب مرق لحم
١٠- ملح - فلفل أسود
١١- ملعقة زيت - ملعقة زبده

الطريقة:

١- تسخن طاسة علي النار و نضع الزيت والزبده ثم نضيف البصل ويشوح حتي يذبل ويصفر لونه .
٢- نضيف الثوم المفروم والملح والفلفل والبهارات والكمون ويقلب .
٣- نضيف عليهم الكبده  وتقلب جيدا حتي يجف ماؤها .
٤- في اناء آخر تسخن المرقة علي النار ونضيف عليها لسان العصفور المحمر والصلصة وتقلب .
٥- بعد تسوية الكبده نضيف عليها عصير الطماطم وتقلب وتترك لتتسبك .
٦- نضيف خليط الكبده علي المرقة بالمكرونه ويقلب لتختلط كل المكونات مع بعضها ويغطي الاناء ويترك علي النار حتي تمام النضج.
٧- تغرف السلطة وتقدم ساخنة أو باردة . و(بالهنا والشفا)

هناك تعليق واحد: