الجمعة، 13 ديسمبر 2013

طريقة عمل اللحمه بالبصل

اللحمه بالبصل
المقادير :

كيلو لحم
ثمرة بصل مفرومه
3 فصوص ثوم مهروس
زيت - سمن 
ملح- فلفل
كمون - بهارات

الطريقة :

1- تغسل اللحمه جيدا.
2- في اناء علي النار يوضع ملعقة سمن وتشوح اللحمه حتي يتغير لونها.
3- هدئي النار وضيفى البصل المفروم وقلبيه مع اللحمه حتي يذبل.
4- أضيفي الثوم المهروس علي اللحمه والبصل مع التقليب حتي تتشرب اللحمه ماؤها.
5- زودي الماء للحمه بكميات قليله جدا قليلا قليلا كلما تشربت اللحمه للماء علي النار الهادئة حتي لا تصبح كالمسلوقه.
6- أضيفي الملح والفلفل والكمون والبهارات مع التقليب المستمر من حين لآخر حتي يتم نضج اللحمه.
7- قدميها ساخنه مع الأرز أو المكرونه أوالبطاطس المحمره والسلطة الخضراء و(بالهنا والشفا) 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق