الاثنين، 2 ديسمبر 2013

طريقة عمل بانانا كيك

بانانا كيك
المقادير :

2 ونصف كوب دقيق
1 كوب زيت
6 بيض
5 أصابع موز
2 ملعقة بيكنج بودر

كوب ونصف سكر بودرة
ملعقة قرفه
فانيليا

الطريقة :

1- اخلطي الدقيق مع القرفه والبيكنج بودر وانخليهم.
2- اضربي السكر مع الزيت ثم أضيفي البيض واحده واحده.
3- اضيفي الدقيق المنخول مع البكينج بودر واخلطيه.
4- اهرسي الموز في طبق ثم اضيفيه للعجينه و اخلطيهم معا.
5- ضعي الخليط  في صينيه مدهونه بالزيت وضعيها في الفرن ولا تفتحي عليها لمدة ربع ساعه أو حتي تمام النضج.
6- أغرسي سكينه رفيعه في الكيكه ولو خرجت السكينه نظيفه تكون الكيكه قد نضجت.
7- عند خروجها من الفرن اتركيها قليلا حتي تبرد ثم قطعيها وممكن تزينيها بالموز لو حبيتي ذلك و(بالهنا والشفا)

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق