السبت، 8 ديسمبر 2012

طريقة عمل فطيرة السبانخ .

فطيرة السبانخ
المقادير:

١- نصف كيلو عجينة ميلفيه
٢- كيلو سبانخ مسلوقة ومفرومه
٣- كوب جينه مبشوره
٤- ٢ فص ثوم مفروم
٥- كوب باشميل
٦- نصف كوب لوز مفروم أو أي نوع من المكسرات
٧- ملح -  فلفل - زبده
٨- رشة جوزة الطيب

الطريقة:

١- أولا نجهز كوب الباشميل ( بملعقة دقيق + ملعقة زبدة ويقلب حتي يتجانس ثم نضيف اللبن والملح والفلفل وجوزة الطيب ويقلب بسرعة حتي يتجانس الخليط بقوام انسيابي )
٢- تسخن طاسة علي النار ونضع فيها قطعة زبدة وتشوح فيها الثوم المفروم ثم جوزة الطيب ونضيف السبانخ وتقلب ثم الملح والفلفل .
٣- نضيف نصف المكسرات وتقلب جيدا علي النار.
٤- نفرد العجينة علي الدقيق المرشوش و نحضر صينية مدهونة ونسكن فيها الفطيرة .
٥- نرجع الباشميل علي النار ونضع عليها الجبنه المبشوره ويقلب جيدا حتي يتجانس الخليط تماما .
٦- نضيف السبانخ علي الباشميل ويقلب جيدا ونضع الخليط علي الفطيرة ويسوي الوجه ويرش فوقه باقي المكسرات .
٧- ندخل الصينية في الفرن علي الأرضية لتستوي العجينه .
٨- تترك الفطيرة بعد خروجها من الفرن لتبرد ثم تقطع وتقدم . و(بالهنا والشفا)


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق