الثلاثاء، 30 أبريل 2013

طريقة عمل فتة الشاورما

فتة الشاورما

المقادير: 

1- ٢ كوب أرز بسمتي
٢- نصف كيلو صدور فراخ مقطعة شرائح رفيعة (أو لحمة)
٣- ثمرة فلفل أخضر مقطعة شرائح رفيعة
٤- ثمرة طماطم مقطّعة شرائح رفيعة
٥- بصلة كبيرة مقطّعة شرائح
٦- كوب خل أبيض
٧- ملح وفلفل أسود
٨- خبز شامي
٩- كاري


الطريقة:

١- في طبق عميق ضعي الفراخ وعليها شرائح البصل وغطيها بالخل والملح والفلفل وقلبيهم مع بعض جيدا وغطيهم وضعي الطبق في الثلاجة من المساء حتي صباح اليوم التالي.
٢- أخرجي الفراخ من الثلاجة و صفيها جيدا من الخل وشوحيها في طاسة بدون اضافة مواد دهنية.
٣- قلبيها على نار هادئة لكي تصفي كل السوائل التي فيها وتشربها ثانية.
٤- أول ما الفراخ تدخل في التسوى ضيفي عليها الطماطم والفلفل الأخضر.
٥- جهزي الأرز البسمتي بالطريقة العادية مع إضافة الكاري عليه.
٦- قطعي الخبز الشامي مكعبات وحمريه في ملعقة زبدة أو سمنة على النار.
٧- ضعي الخبز المحمر في طبق التقديم ثم الأرز بالكاري ثم الشاورما.
٨- تقدم فتة الشاورما ومعها الثومية و(بالهنا والشفا)

ملحوظة:

لتحضير الثومية اخلطي علبة زبادي مع ملعقة كبيرة مايونيز وملح وفصين ثوم مفرومين واخلطيهم جيدا حتي تتجانس كل المكونات.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق