الثلاثاء، 19 نوفمبر 2013

طريقة عمل كفتة بصوص الزبادي

كفتة بصوص الزبادي
المقادير :

نصف كيلو لحمة مفرومة
1 بصلة صغيرة مفرومة
بقدونس مفروم
6 ملاعق زبادي
نصف كوب ماء
ملعقة صغيرة نشا
ملعقة صغيرة بهارات
ملعقة صغيرة فلفل احمر (بابريكا)
ملح و فلفل

الطريقة :

1- نبدأ بتتبيل اللحمة المفرومة (يخلط عليها البقدونس المفروم + البصل + الملح والفلفل)
2- نشكلها كور صغيرة ثم تقلى في زيت قليل مجرد إنها تأخذ اللون الذهبي وترفع من على النار.

لاعداد صوص الزبادي :

1- نحضر نصف كوب ماء عليها ملعقة النشا وتذاب جيدا.
2- نضع الزبادي في قدر ونقليب ثم نضيف عليها النشا.
3- يضاف عليها الملح والفلفل والبهارات والبابريكا.
4- نضع الخليط على نار متوسطة مع الاستمرار في التقليب الي أن يغلي.
5- نضيف كرات الكفتة لخليط الزبادي علي النار وتترك تغلي من 10 إلى 15 دقيقة.
6- تقدم ساخنة و(بالهنا والشفا)

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق