الأربعاء، 20 نوفمبر 2013

طريقة عمل الخبيزة باللحم الضأني

الخبيزة باللحم الضأني
المقادير :

كيلو لحم ضأني مسلوق
كيلو ونصف خبيزة 
ورق حزمة سلق
2 ملعقة زبدة 
2 ملعقة زيت
نصف كوب أرز مصري مسلوق
1 ثمرة طماطم مبشورة
1 بصلة مفرومة
5 فصوص ثوم مفروم
حزمة كسبرة مفرومة 

 الطريقة :

1- نضع زيت وزبدة في طاسة علي النار ثم البصلة المفرومة ثم الطماطم وتشوح.
2- نضيف ورق الخبيزة مع السلق وتقلب جيدا حتي تذبل.
3- نضع الخليط كله في الخلاط ويضرب حتي ينعم جيدا.
4- تغلي المرقة علي النار ونضع فيها اللحم المسلوق ثم الأرز المسلوق. 
5-عند دخول الأرز في النضج نضيف خليط الخبيزة وبقلب جيدا ثم نضيف الطشة.

لعمل الطشة :

1- في طاسة علي النار نضع زيت وزبدة ثم نضيف الثوم المفروم مع الكسبرة الخضراء المفرومة مع التقليب المستمر.
2- عندما يصفر لون الثوم نضيف الطشة للخبيزة علي النار وتقلب جيدا ثم تغرف. 
3- تقدم مع الأرز الأبيض أو الخبز البلدي و(بالهنا والشفا)

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق