الخبيزة باللحم الضأني |
كيلو لحم ضأني مسلوق
كيلو ونصف خبيزة
ورق حزمة سلق
2 ملعقة زبدة
2 ملعقة زيت
نصف كوب أرز مصري مسلوق
1 ثمرة طماطم مبشورة
1 بصلة مفرومة
5 فصوص ثوم مفروم
حزمة كسبرة مفرومة
الطريقة :
1- نضع زيت وزبدة في طاسة علي النار ثم البصلة المفرومة ثم الطماطم وتشوح.
2- نضيف ورق الخبيزة مع السلق وتقلب جيدا حتي تذبل.
3- نضع الخليط كله في الخلاط ويضرب حتي ينعم جيدا.
4- تغلي المرقة علي النار ونضع فيها اللحم المسلوق ثم الأرز المسلوق.
5-عند دخول الأرز في النضج نضيف خليط الخبيزة وبقلب جيدا ثم نضيف الطشة.
لعمل الطشة :
1- في طاسة علي النار نضع زيت وزبدة ثم نضيف الثوم المفروم مع الكسبرة الخضراء المفرومة مع التقليب المستمر.
2- عندما يصفر لون الثوم نضيف الطشة للخبيزة علي النار وتقلب جيدا ثم تغرف.
3- تقدم مع الأرز الأبيض أو الخبز البلدي و(بالهنا والشفا)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق