الجمعة، 9 نوفمبر 2012

طريقة عمل شوربة البصل بالطريقة الفرنسية

شوربة البصل بالطريقة الفرنسية
المقادير:

١- ٣ أكواب شوربة لحمة أو فراخ
٢- ٢ ثمرة بصل كبيرة مقطّعة
٣- ملعقة كبيرة زيت زيتون
٤- ملعقة صغيرة بهارات
٥- ٣ ملعقة كريمة طبخ
٦- ٢ ملعقة كبيرة زبدة
٧- ملعقة كبيرة دقيق
٨- ٢ فص ثوم مفروم
٩- ملح - فلفل

الطريقة: 

١- ضعي الزبدة وزيت الزيتون في حلة تيفال متوسطة،وضعي عليهم البصل والثوم وشوحيهم حتي يدبلوا ولونهم يبقى دهبي، وضيفي الشوربة وقلبيهم 3 دقايق على نار متوسطة .
٢- ضيفي الكريمة وقلبيها مع الشوربة لمدة دقيقتين، ثم ضيفي الدقيق وقلبي جيداحتي يتجانس الخليط ، وارفعيه من علي النار .
٣- اضربي الخليط  في الخلاط  لمدة ٣ دقائق حتي بتجانس جيدا، ولايوجد به أثر لقطع البصل، وبعدها رجعيه على النار مرة ثانية، وضيفي الملح والفلفل والبهارات، وقلبيه حتي يغلي وارفعيه من علي النار، وقدميه مع توست محمص . و( بالهنا والشفا) 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق