الثلاثاء، 6 نوفمبر 2012

طريقة عمل الفراخ البانيه المحمرة

فراخ بانيه محمرة
المقادير:

١- نصف كيلو صدورفراخ مقطعة شرائح
٢- ماء بصل - ثوم مفروم ناعم
٣- ماء طماطم
٤- ملح - فلفل
٥- بهارات - زعتر
٦- دقيق
٧- بيض - لبن
٨- بقسماط مخلوط بثوم بودر وبصل بودر وبهارات

 الطريقة:

١- نحضر اناء ونضع به ( ماء البصل + الثوم المفروم ناعم + ماء الطماطم + الملح والفلفل والزعتر+ البهارات ) ويقلب الخليط جيدا حتي يتجانس .
٢- تنقع شرائح الفراخ ( البانيه ) في الخليط لمدة لا تقل عن ساعتين علي الأقل .
٣- في اناء آخر نضع البيض مع اللبن ويتبل بالملح والفلفل ويقلب الخليط جيدا .
٤- تغمس الفراخ المتبلة في الدقيق ثم نغطسها في البيض واللبن ثم البقسماط المبهر ونضغط عليها باليد جيدا
٥- ندخل الفراخ الثلاجة  لحين تحميرها أو لمدة ربع ساعة .
٦- تحمر الفراخ في زيت غزير وساخن .
٧- بعد التحمير توضع الفراخ علي منديل مطبخ ليمتص منه الزيت الزائد وتقدم . و(بالهنا والشفا)

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق