الخميس، 8 نوفمبر 2012

طريقة عمل الخرشوف المحشي باللحم المفروم

خرشوف محشي باللحم  المفروم

المقادير:


  • ١- كيس خرشوف مجمد 
  • ٢- بصلة صغيرة مقطّعة قطع صغيرة لصوص الطماطم
  • ٣- ملعقة صغيرة توابل لحمة
  • ٤- بصلة كبيرة مقطّعة قطع صغيرة لتعصيج اللحمة
  • ٥- ثمرة فلفل أخضر مقطّعة قطع صغيرة
  • ٦- ملعقة كبيرة عصير ليمون
  • ٧- عود ريحان أخضر مفروم
  • ٨- ٣ فصوص ثوم مفرومين
  • ٩- فنجان صغير زيت ذرة
  • ١٠- ربع كيلو لحمة مفروم
  • ١١- ملعقة كبيرة سمنة
  • ١٢- كوب عصير طماطم
  • ١٣- ملح - فلفل أسود

  • الطريقة:

  • ١- اسلقي الخرشوف في ماء على النار، وضيفي معاه عصير الليمون،ثم ارفعيه من الماء، وضعيه في مصفاة لكي يجف.
  • ٢- عصجي اللحمة المفرومة؛ بانك تشوحي البصلة الكبيرة مع السمنة على النار،ثم ضيفي معاها الملح والفلفل وتوابل اللحمة المفرومة، واتركيهم على النار لمدة نصف ساعة مع التقليب المستمر،ثم ضيفي عليها نصف كوب ماء وقطع الفلفل الأخضر، واتركيهم  مع بعض على النارحتي تتشرب اللحمة أي ماء موجود فيها.
  • ٣- لتحضير صوص الطماطم، حمري قطع البصلة الصغيرة مع قليل من الزيت حتي يصير لونها دهبي،ثم ضيفي عليها الثوم، وقلبيهم مع بعض لمدة ٥ دقائق، وبعدذلك ضيفي عليهم عصير الطماطم، واتركيهم حتي يغلي عصير الطماطم، ثم خفضي  درجة الحرارة، وتبلي الصوص بالملح والفلفل، واتركيهم على نار هادئة لحين ما الطماطم تتسبك، وقبل ما ترفعي الصوص من على النار ضيفي الريحان، وقّلبي الصوص جيدا.
  • ٤- جهزي الخرشوف واحشيه باللحمة المعصجة، ورصيه في صينية بايركس، وعلى الوجه رشي صوص الطماطم.

٥- أدخلي الصينية الفرن على درجة حرارة متوسطة لمدة نصف ساعة، وبعد ذلك اخرجيها من الفرن، وضعي قطع الخرشوف في طبق التقديم. و(بالهنا والشفا)

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق