الاثنين، 26 نوفمبر 2012

طريقة عمل سلطة الكبده البانيه

سلطة الكبده البانيه
المقادير:

١- نصف كيلو كبده مقطعه بانيه
٢- ملح - فلفل أسود - كمون
٣- زنجبيل - قرفه - كسبرة ناشفه
٤- ثمرة بصل مفروم ناعم
٥- ٦ فصوص ثوم مفروم ناعم
٦- ثمرة فلفل رومي مقطع صغير
٧- ٢ ملعقة كبيرة زبادي

الطريقة:

١- في وعاء ضعي كل التوابل ( الملح والفلفل والكمون والكسبرة والزنجبيل والقرفه ) مع الفلفل  والبصل والثوم ويقلب جيدا.
٢- تتبل شرائح الكبده شريحه شريحه حتي تنتهي الكمية .
٣- ضعي الباقي من التتبيله فوق شرائح الكبده المتبله وغطيها لمدة ساعتين .
٤- بعد مرور ساعتين علي الأقل في التتبيله تقلي الكبده في زيت ساخن مضاف اليه ملعقتان من السمن .
٥- تنشل الكبده علي منديل مطبخ لامتصاص الزيت وتقدم . و (بالهنا والشفا)

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق