الاثنين، 17 سبتمبر 2012

طريقة عمل شيخ المحشي

شيخ المحشي
المقادير :

١- ٢ باذنجان رومي
٢- ربع كيلو لحم مفروم
٣- بصلة مفرومة
٤- كوب صوص طماطم (عصير الطماطم )
٥- ثمرة طماطم كبيرة
٦- ثوم مفروم - ملح
٧- فلفل -  بهارات
٨- نصف كوب مكسرات ( اختياري )
٩- نصف كوب زبيب ( اختياري )
١٠- زيت


الطريقة :

١- يقشر الباذنجان ويقلم ونترك العنق ويقطع نصفين ويرش عليه ملح ويترك لمدة نصف ساعة ثم يقلي في الزيت الساخن الغزيرنصف سوي  ونخرجه من الزيت علي مناديل مطبخ لكي يمتص الزيت .
٢- يسخن قليل من الزيت علي النار ونضيف عليه البصل ثم الثوم حتي يذبل ثم نضيف اللحم المفروم ويتبل بالملح والفلفل ثم نضيف عليها صوص الطماطم (عصير الطماطم ) وتترك علي النار حتي تعصج اللحمة  وتنضج .
٣- ترفع اللحمة المعصجة  بالصلصة من علي النار ونضيف عليها الزبيب والمكسرات حسب الرغبة .
٤- يرص الباذنجان في  بايركس ويفتح جيدا ويحشي باللحمة المعصجة بالصلصة والمكسرات .
٥- تقطع ثمرة الطماطم شرائح  وترص علي الباذنجان ويرش عليها قليل من الملح والفلفل  .
٦- ندخل البايركس في الفرن لمدة ربع ساعة  وبعد خروجه من الفرن يقدم مع أرز أبيض . و ( بالهنا والشفا )

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق