الأربعاء، 12 سبتمبر 2012

طريقة عمل الشيش طاووق التركي

الشيش طاووق التركي
المقادير :

١- ٤ صدور فراخ مقطعة مكعبات كبيرة
٢- كوب زبادي
٣- ٣ ملعقة صوص طماطم ( صلصة )
٤- ملعقة هوت صوص
٥- ٤ فصوص ثوم مفروم
٦- ٣ ملعقة خل
٧- ٣ ملعقة عصير ليمون
٨- ملعقة بهارات
٩- ملعقة زعتر
١٠- ٤ ملعقة زيت زيتون
١١- ملح - فلفل
١٢- بصل - طماطم - فلفل ألوان

الطريقة :

١- تسيخ الفراخ في الخلة مع قطع البصل والطماطم والفلفل الألوان وترص في صينية .
٢- الخليط: (التتبيلة )
نضع زيت الزيتون والخل والزبادي  وعصير الليمون وصوص الطماطم والهوت صوص والبهارات الزعتر والثوم المفروم والملح والفلفل ( كل المقادير ) في الخلاط  مع بعضها حتي يذوب الخليط كله مع بعضه .
٣- يصب الخليط علي الفراخ المسيخة في الصينية ( الشيش ) ويترك لمدة ٤ ساعات حتي يتشرب جيدا من الخليط .
٤- ندخل الصينية في الفرن ( تحت الشواية ) حتي يكتمل سواها ويحمر لونها . و ( بالهنا والشفا )


هناك تعليق واحد: