الثلاثاء، 11 سبتمبر 2012

طريقة عمل كفتة الحاتي

كفتة الحاتي
المقادير :

١- نصف كيلو لحم
٢- بصلة مفرومة
٣- ملعقة صغيرة ملح
٤- ملعقة صغيرة فلفل أسود
٥- ملعقة صغيرة بهارات

الطريقة :

١- اللحمة تكون كندوز من الرقبة أو من  الموزة ولو ضاني تكون من الزند علشان بيبقي فيها عرق .
٢- كفتة الحاتي  مابتاخدش غير تفل بصل وملح وفلفل  وبهارات وبس .
٣- نجيب البصل المبشور الناعم ونضع عليه شوية ملح وخل ونعصره بايدينا جامد جدا في طبق بحيث ينزل الماء منه .
٤- نضع تفل البصل علي اللحمة المفرومة مع الملح والفلفل والبهارات ونخلطها معا وندخلها الثلاجة لا ثقل عن3 أو 4 ساعات.
٥- ماء البصل نضع عليه ثمرة طماطم مبشورة وشوية ملح وشوية فلفل و شوية زيت زيتون وملعقة صغيرة  سكر ونقلبهم
٦- نبل ايدينا من خليط ماء  البصل بالطماطم ونصبع الكفتة بايدينا ( نلفها في ايدينا مقاس واحد ) .
٧- بعد مانصبع الكمية كلها نجيب سيخ ونبل ايدينا ونبل السيخ وايدينا مبلولة بماء البصل وندخل السيخ في صابع الكفتة (نفوته فيها علشان يفرغ الهوا منها ) ونلفها بايدينا المبلوله علي السيخ وهكذا باقي الأصابع .
٨- علي الشواية أو في صينية تيفال ساخنة علي النار نضع مادة دهنية بسيطة ( قليل من الزيت ) وننزع أصابع الكفتة من السيخ مفرغة ونضعها في الصينية أو بالسيخ  علي الشواية ونقلبها حتي تستوي وندخلها الفرن تأخذ لون ونطلعها . و(بالهنا والشفا)

هناك تعليق واحد:

  1. كانت أكثر من رائعة...تسلم الأيادي

    ردحذف