الأحد، 6 أبريل 2014

طريقة عمل محشي البطاطس باللحم المفروم

محشي البطاطس باللحم المفروم
المقادير :

كيلو من البطاطس المتوسطه الحجم تكون مستطيله شئ ما
نصف كيلو لحم مفروم
2 ملعقة زيت 

2 بصله مفرومه
2 فص ثوم
2 ملعقه صلصه طماطم 
2 ثمرة طماطم مقطعه مكعبات صغيره
ملح ـ فلفل اسود
بهارات ـ شطه
زيت للتحمير


الطريقه :

1- نبدأ بتقشير البطاطس وتفريغها بحيت نترك الجوانب بسمك 2 سم.
2- نقلى البطاطس فى زيت حتى يصير لونها ذهبى فاتح بدون نضج كامل ثم نخرجها من الزيت ونضعها على فوط مطبخ كي تمتص الزيت الزائد.
3- فى اناء اخر نضع 2 ملعقة من الزيت ثم البصل المفروم يتشوح ونقلبه حتى يصبح شفاف اللون.  
4- نضيف الثوم المفروم وبعده اللحم ونقلب مع اضافه البهارات والفلفل والملح.
5- نغطى اللحم حتى يتشرب من السوائل التى يفرزها اللحم ثم نضيف اليه مكعبات الطماطم مع الصلصه والشطه ونتركها لمدة 10 دقائق حتى تجف كل السوائل من اللحمه.
6- نحشى حبات البطاطس بخليط اللحم المفروم ونتركها جانبا فى صينيه الفرن.
7- نضع ملعقتين زيت + بصله جوانج تتشوح ثم نضيف اليها قلب البطاطس وتقلب  ثم نضع لها الملح  والفلفل ونرص فوقها حبات البطاطس المحشيه. 
8- ندخلها الفرن لمدة ربع ساعه وتقدم مع أرز ابيض و(يالهنا والشفا)

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق