الجمعة، 21 مارس 2014

طريقة عمل الجمبري المكسيكي

الجمبري المكسيكي
المقادير :

كيلو جمبري حجم كبير
2 ملعقة أوريجانو
2 ثمرة طماطم مقطعة مكعبات
2 ثمرة فلفل أخضر مقطع شرائح
ربع كوب عصير ليمون
2 ملعقة كزبرة خضراء
2 ملعقة شطة مطحونة
2 ملعقة كمون
ملعقة ملح وفلفل أسود

الطريقة :

1- قشري الجمبري ونظفيه جيدا بالمياه والخل وبعد شطفه ضعيه في وعاء مناسب وتبيله بالليمون والكزبرة والشطة والكمون والأوريجانو والملح والفلفل الأسود ثم ضعيه في الثلاجة لمدة 30 دقيقة ليتشرب التتبيلة.
2-قومي برص الجمبري على الشواية بالتتابع مع الطماطم والفلفل الأخضر.
3- يتم تقليب الجمبري من جميع الاتجاهات حتي ينضج ويمكنك إضافة القليل من التتبيلة للجمبري على الشواية.
4- ضعيه في طبق التقديم و(بالهنا والشفا)

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق