الأحد، 6 أكتوبر 2013

طريقة عمل البروست

البروست
المقادير :

1 دجاجة مقطعة 8 قطع
6 كوب بقسماط
3 ملعقة زعتر مطحون
3 ملعقة ورق لورا مطحون
3 ملعقة ريحان مطحون
3 ملعقة بهارات
6 ملعقة دقيق
ملح
3 ملعقة نشا
3 كوب لبن زبادى
6 ملعقة لبن بودرة
12 عدد أبيض بيض
3 ملعقة خولنجان مطحون
زيت للقلى

الطريقة : 

1- نحضر بولتين(أطباق كبيرة) .
الأولى:
نضع فيها خليط البقسماط + نصف كميات التوابل + الدقيق كله والنشا + الملح ونقلبهم جيدا.
الثانية:
نضع باقى التوابل + البيض + اللبن البودرة + الزبادى + الملح ونقلبهم جيدا.
2- نضع الدجاج فى البوله الأولى ثم نغطسه فى البولة الثانية .
3- نرجعه تانى فى البوله الأولى ومنها نغطسه فى الثانيه.
4- نكون مجهزين حلة الضغط (بروست) ويكون بها زيت ساخن يكفى لتغطيه قطع الدجاج.
5- أول ما يبدأ الزيت يغلى نغلق  الحله ونترك الدجاجة بها من 8 إلى 12 دقيقة .
6- بعدها نخرجه من الحله ويقدم مع البطاطس المقلى أو البونفريك و(بالهنا والشفا)

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق