الخميس، 10 أكتوبر 2013

طريقة عمل الكبده الاسكندراني

الكبده الاسكندراني
المقادير

50 جم زبده
3-6 فصوص ثوم
 فلفل رومي أو حار حامي(حسب الرغبه) 
شطه - كمون - بهارات
كزبره ناشفه
500 جم كبده
ملح
2 ليمونه
3 ملعقه خل

الطريقه:

1- تقطع الكبده شرائح رفيعه طويله (ايمانسيه) ثم تتبل قبلها بيوم في (ماء بصل وثوم وعصير ليمون وتوابل علي ذوقك.
2- نضع في طاسه زيت حتي يسخن ثم نضيف له الثوم المفروم خشن ثم الفلفل ارومي أو الحار المقطع جوليان ثم الكبده حتي يتغير لونها.
3- نخفض درجه الحراره ونضيف التوابل وتترك حوالي من 15- 20 دقيقه فقط .
4- تقدم في طبق التقديم مع الليمون المقطع و(بالهنا والشفا) 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق