الثلاثاء، 1 يوليو 2014

طريقة عمل بيكاتا اللحمة بالمشروم

بيكاتا اللحمة بالمشروم
المقادير :

5 شرائح لحم ستيك بتلو
5 ملعقة كبيرة دقيق
4 كوب شوربة لحمة
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
2 كوب مشروم مقطّع شرائح
ثمرة بصلة كبيرة مقشرة ومفرومة
كوب كريمة لباني
ملح وفلفل

الطريقة :

1- تبلي شرائح اللحمة بالملح والفلفل وغطي اللحمة بالدقيق جيدا من الناحيتين.
2- حمري شرائح اللحمة في الزيت لمدة 5 دقائق من كل جانب أو لغاية ما يبقى لونها بني ثم ارفعيها على جنب.
3- شوحي البصل في نفس الطاسة اللي حمرتي فيها اللحمة لغاية ما يبقى لونها ذهبي.
4- أضيفي ملعقتين من الدقيق على البصل وقلّبيهم جيدا مع بعض لغاية ما الدقيق يتجانس ويذوب مع الزيت والبصل ثم ضيفي عصير الليمون والشوربة مع التقليب لغاية ما كل المكونات تتجانس.
5-
 أضيفي معاهم المشروم مع الاستمرار في التقليب ثم ضيفي اللحمة على الخليط  وعندما تبدأ الشوربة في الغليان ضيفي الكريمة اللباني مع الاستمرار في التقليب.
6- اتركي البيكاتا على نار هادئة لمدة من 15 : 20 دقيقة أو حتي نضج اللحمة والصوص تماما ثم اغرفي اللحمة في طبق التقديم وغطيها بالصوص والمشروم و(بالهنا والشفا)

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق