الخميس، 25 أكتوبر 2012

طريقة عمل فتة الكوارع

فتة الكوارع
المقادير:

١- فردة كوارع
٢- بصل - جزر
٣- كرفس - كرات
٤- حبهان - مستكة
٥- ثوم - ورق لاورو
٦- فلفل أسود حب - ملح
٧- قرنفل ( مسمار) - قرفة خشب
٨- أعشاب - جوزة الطيب
٩- طماطم بيوريه - جنزبيل

الطريقة:

١- تغسل الكوارع بالدقيق والملح والخل جيدا ثم نضع عليها الخل و شرائح الليمون .
٢- نضع اناء به ماء يغلي علي النار جيدا ونضيف عليها حبهان وورق لاورو+ ٢ فص ثوم صحيح + بصلة مقطعة ٤ + جزرة مقطعة ٤ + عود كرفس + عود كرات + زعتر+ فلفل حب + ملح + فص مستكة صغير .
٣- نترك الماء يغلي علي النار لمدة دقيقتين ثم نضع عليها الكوارع وتترك لتغلي غلوتين أو ثلاثة .
٤- نحضر اناء آخر به ماء مغلي ونضع فيه حبهان وورق لاورو + مستكة + فلفل حب + ملح + عود قرفة خشب يتم تكسيره + عود قرنفل +4 فصوص ثوم صحيح + زعتر+ جوزة الطيب + عود كرفس + عود كرات + بصلة مقطعة ٤ قطع + جزرة مقطعة  .
٥- يترك الماء المغلي المضاف اليه كل التوابل ( البوكيه جارنيه )علي النار لمدة دقيقتين ثم نضع عليها الكوارع بعد نشلها من الاناء الآخر حتي اكتمال نضجها .
٦- نعرف تمام النضج يانفصال اللحم عن العظم .
٧-  يكسر رغيف عيش بلدي أو أي خبز آخر ويحمر مع ملعقة زبدة ورشة ملح مع رشة كمون وفص ثوم مفروم .
٨- نسخن الطاسة ونضع فيها ملعقة سمن ونضيف الثوم المفروم مع رشة خفيفة كسبرة ناعمة وبقلب حتي يذبل الثوم و نضيف ٢ ملعقة خل ثم الطماطم المضروبة في الخلاط حوالي ثمرتين + نصف كوب ماء ثم الملح والكمون ونتركهاعلي النار حتي تتسبك .
٩- نضيف ٢ ملعقة من الصلصة المسبكة علي العيش المحمر ويقلب ثم نضيف عليه شوربة الكوارع ويترك جانبا لمدة بسيطة كي يتشرب  من الشوربة .
١٠- نغطي طبق الفتة بالأرز الأبيض  ونضيف الصلصة فوق الأرز .
١١- تضيف للكوارع بعد تصفيتها من الشوربة ملعقة طماطم بيوريه ورشة ملح ورشة كمون وملعقة سمن وتحمر في الفرن .
١٢- بعد التحمير ترص الكوارع فوق الفتة وتقدم ساخنة . و(بالهنا والشفا) 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق