الثلاثاء، 16 أكتوبر 2012

طريقة عمل المكرونة بالدجاج والكاري

مكرونة بالدجاج والكاري
المقادير:

١- نصف كيلو مكرونة مسلوقة
٢- ٣ ثمرات فلفل ألوان مقطعة شرائح رفيعة
٣- ٢ ثمرة بصل مقطعة شرائح رفيعة
٤- ٢ ثمرة جزر مقطعة شرائح رفيعة
٥- ٢ صدر دجاج شرائح رفيعة
٦- ٢ ملعقة زبدة - ٢ ملعقة دقيق
٧- ٤ ملاعق كاري أصفر - ملح - فلفل
٨- ٣ أكواب مرق
٩- كوب كريمة

الطريقة:

١- تتبل الفراخ بالملح والفلفل وتسخن طاسة علي النار  وتوضع فيها قليل من الزبدة .
٢- توضع الفراخ المقطعة شرائح في الزبد الساخن علي النار وتقلب جيدا .
٣- في كسروله أكبر أخري علي النار نضع الزبد المتبقي ونضيف عليه البصل والفلفل والجزرالشرائح وتقلب ونضيف عليهم الملح والفلفل وتقلب حتي تذبل فقط ( تصبح سوتيه ) .
٤- نضيف علي الخضار مباشرة الدقيق ثم الكاري الأصفر ويقلب جيدا .
٥- نضيف المرقة كلها علي الخضار و الدقيق والكاري وتقلب جيدا وهي علي النار حتي يتجانس الخليط .
٦- نضيف الفراخ علي الخليط علي النار ثم نضيف عليه الكريمة وتقلب ثم نضيف عليها المكرونة وتقلب جيدا .
٧ - تغرف الكرونة وتقدم ساخنة . و (بالهنا والشفا)

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق