الثلاثاء، 2 أكتوبر 2012

طريقة عمل شاورما الدجاج

شاورما الدجاج 
المقادير :

١- نصف كيلو صدور دجاج مقطع شرائح طويلة ( جوليان )
٢- ١ بشر برتقالة
٣- ٢ بشر ليمون
٤- ملعقة صغيرة قرفة ناعمة
٥- ملعقة صغيرة ملح
٦- ملعقة صغيرة فلفل
٧- ملعقة صغيرة بهارات فراخ
٨- ٥٠ جرام زبدة + زيت زيتون
٩- ١ بصل شرائح ( جوليان )
١٠- ٢ طماطم شرائح ( جوليان )
١١- ٢ فلفل ألوان شرائح ( جوليان )
١٢- ٥٠ جرام بقدونس مفروم
١٣- ثوم مفروم

الطريقة :

١- توضع شرائح الفراخ في وعاء ونضيف عليها الملح والفلفل والقرفة الناعمة وبشر الليمون وبشر البرتقال وبهارات الفراخ وقليل من زيت الزيتون وتنقع  في التتبيلة لمدة ساعة علي الأقل.
٢- طاسة علي النار تسخن ونضع عليها زيت الزيتون ( لا يسخن ) + الزبدة ونضع عليها شرائح البصل والثوم المفروم علي النار وتقلب حتي تذبل فقط لا تلون .
٣- نضيف الفراخ المتبلة علي البصل والثوم وتقلب بسرعة جيدا لتحتفظ بالعصارة الداخلية بداخلها مع التقليب المستمر.لتستوي من كل الجوانب .
٤- نضيف عليها الفلفل الألوان المقطع شرائح ويقلب جيدا حتي تبدأ في التسوية ثم نضيف الطماطم الشرائح عليها وتقلب جيدا علي النار طريقة عمل شاورما الدجاج حتي تتم التسوية تماما .
٥- تقدم الشاورما علي عيش التورتيه أو العيش السوري ويوضع علي الوجه البقدونس المفروم أو تلف داخل العيش كرول (ساندويتش).  و ( بالهنا والشفا ) 

هناك تعليقان (2):