الكبدة بالردة |
١- ٧٥٠ جرام كبدة شرائح
٢- ٢ فص ثوم مفروم
٣- ٢ كوب ردة ناعمة أو دقيق سن
٤- ٢ ملعقة عصير ليمون
٥- ملعقة كمون
٦- ملح - فلفل - بهارات
٧- زيت للتحمير
الطريقة:
١- نضع علي الكبدة عصير الليمون والثوم المفروم والملح والفلفل والكمون والبهارات
٢- تقلب الكبدة مع كل التوابل حتي تتجانس وتترك لمدة ٥ دقائق حتي تتشرب .
٣- نضع شرائح الكبدة في الردة وتقلب جيدا بالردة ونضغط عليها باليد ثم ننفضها من الردة .
٤- نضع شرئح الكبدة بالردة في الزيت الغزير الساخن لتحمر وتأخذ اللون الذهبي .
٥- نخرج الكبدة من الزيت علي منديل مطبخ ليتشرب الزيت الزائد منها .
٦- تقدم الكبدة مع مكرونة بصلصة الطماطم . و (بالهنا والشفا)
ملحوظة :
ينزع الغلاف ( الغشاء ) الخارجي للكبدة قبل تتبيلها حتي لا تنكمش أثناء القلي .
انا بحبها قوى بس فين سلطة لسان العصفور اللى بتبقى معاها
ردحذف