الاثنين، 29 أكتوبر 2012

طريقة عمل الكبدة بالردة

الكبدة بالردة
المقادير:

١- ٧٥٠ جرام كبدة شرائح
٢- ٢ فص ثوم مفروم
٣- ٢ كوب ردة ناعمة أو دقيق سن
٤- ٢ ملعقة عصير ليمون
٥- ملعقة كمون
٦- ملح - فلفل - بهارات
٧- زيت للتحمير

الطريقة:

١- نضع علي الكبدة عصير الليمون والثوم المفروم والملح والفلفل والكمون والبهارات
٢- تقلب الكبدة مع كل التوابل حتي تتجانس وتترك لمدة ٥ دقائق حتي تتشرب .
٣- نضع شرائح الكبدة في الردة وتقلب جيدا بالردة ونضغط عليها باليد ثم ننفضها من الردة .
٤- نضع شرئح الكبدة بالردة في الزيت الغزير الساخن لتحمر وتأخذ اللون الذهبي .
٥- نخرج الكبدة من الزيت علي منديل مطبخ ليتشرب الزيت الزائد منها .
٦- تقدم الكبدة مع مكرونة بصلصة الطماطم . و (بالهنا والشفا)

ملحوظة : 
ينزع الغلاف ( الغشاء ) الخارجي للكبدة  قبل تتبيلها حتي لا تنكمش أثناء القلي .

هناك تعليق واحد:

  1. انا بحبها قوى بس فين سلطة لسان العصفور اللى بتبقى معاها

    ردحذف