شيخ المحشي |
١- ٢ باذنجان رومي
٢- ربع كيلو لحم مفروم
٣- بصلة مفرومة
٤- كوب صوص طماطم (عصير الطماطم )
٥- ثمرة طماطم كبيرة
٦- ثوم مفروم - ملح
٧- فلفل - بهارات
٨- نصف كوب مكسرات ( اختياري )
٩- نصف كوب زبيب ( اختياري )
١٠- زيت
الطريقة :
١- يقشر الباذنجان ويقلم ونترك العنق ويقطع نصفين ويرش عليه ملح ويترك لمدة نصف ساعة ثم يقلي في الزيت الساخن الغزيرنصف سوي ونخرجه من الزيت علي مناديل مطبخ لكي يمتص الزيت .
٢- يسخن قليل من الزيت علي النار ونضيف عليه البصل ثم الثوم حتي يذبل ثم نضيف اللحم المفروم ويتبل بالملح والفلفل ثم نضيف عليها صوص الطماطم (عصير الطماطم ) وتترك علي النار حتي تعصج اللحمة وتنضج .
٣- ترفع اللحمة المعصجة بالصلصة من علي النار ونضيف عليها الزبيب والمكسرات حسب الرغبة .
٤- يرص الباذنجان في بايركس ويفتح جيدا ويحشي باللحمة المعصجة بالصلصة والمكسرات .
٥- تقطع ثمرة الطماطم شرائح وترص علي الباذنجان ويرش عليها قليل من الملح والفلفل .
٦- ندخل البايركس في الفرن لمدة ربع ساعة وبعد خروجه من الفرن يقدم مع أرز أبيض . و ( بالهنا والشفا )
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق