كفتة الحاتي |
١- نصف كيلو لحم
٢- بصلة مفرومة
٣- ملعقة صغيرة ملح
٤- ملعقة صغيرة فلفل أسود
٥- ملعقة صغيرة بهارات
الطريقة :
١- اللحمة تكون كندوز من الرقبة أو من الموزة ولو ضاني تكون من الزند علشان بيبقي فيها عرق .
٢- كفتة الحاتي مابتاخدش غير تفل بصل وملح وفلفل وبهارات وبس .
٣- نجيب البصل المبشور الناعم ونضع عليه شوية ملح وخل ونعصره بايدينا جامد جدا في طبق بحيث ينزل الماء منه .
٤- نضع تفل البصل علي اللحمة المفرومة مع الملح والفلفل والبهارات ونخلطها معا وندخلها الثلاجة لا ثقل عن3 أو 4 ساعات.
٥- ماء البصل نضع عليه ثمرة طماطم مبشورة وشوية ملح وشوية فلفل و شوية زيت زيتون وملعقة صغيرة سكر ونقلبهم
٦- نبل ايدينا من خليط ماء البصل بالطماطم ونصبع الكفتة بايدينا ( نلفها في ايدينا مقاس واحد ) .
٧- بعد مانصبع الكمية كلها نجيب سيخ ونبل ايدينا ونبل السيخ وايدينا مبلولة بماء البصل وندخل السيخ في صابع الكفتة (نفوته فيها علشان يفرغ الهوا منها ) ونلفها بايدينا المبلوله علي السيخ وهكذا باقي الأصابع .
٨- علي الشواية أو في صينية تيفال ساخنة علي النار نضع مادة دهنية بسيطة ( قليل من الزيت ) وننزع أصابع الكفتة من السيخ مفرغة ونضعها في الصينية أو بالسيخ علي الشواية ونقلبها حتي تستوي وندخلها الفرن تأخذ لون ونطلعها . و(بالهنا والشفا)
كانت أكثر من رائعة...تسلم الأيادي
ردحذف