الشيش طاووق التركي |
١- ٤ صدور فراخ مقطعة مكعبات كبيرة
٢- كوب زبادي
٣- ٣ ملعقة صوص طماطم ( صلصة )
٤- ملعقة هوت صوص
٥- ٤ فصوص ثوم مفروم
٦- ٣ ملعقة خل
٧- ٣ ملعقة عصير ليمون
٨- ملعقة بهارات
٩- ملعقة زعتر
١٠- ٤ ملعقة زيت زيتون
١١- ملح - فلفل
١٢- بصل - طماطم - فلفل ألوان
الطريقة :
١- تسيخ الفراخ في الخلة مع قطع البصل والطماطم والفلفل الألوان وترص في صينية .
٢- الخليط: (التتبيلة )
نضع زيت الزيتون والخل والزبادي وعصير الليمون وصوص الطماطم والهوت صوص والبهارات الزعتر والثوم المفروم والملح والفلفل ( كل المقادير ) في الخلاط مع بعضها حتي يذوب الخليط كله مع بعضه .
٣- يصب الخليط علي الفراخ المسيخة في الصينية ( الشيش ) ويترك لمدة ٤ ساعات حتي يتشرب جيدا من الخليط .
٤- ندخل الصينية في الفرن ( تحت الشواية ) حتي يكتمل سواها ويحمر لونها . و ( بالهنا والشفا )
so delicious
ردحذف