عرق التربيانكو ( اللحمة الباردة ) |
١- عرق لحمة كندوز
٢- ثوم صحيح مقشر
٣- فلفل أسود صحيح ( حب )
٤- بصل - كرفس - جزر
٥- طماطم - ورق لاورو
٦- ملح - فلفل - زعتر
٧- جوزة الطيب مبشور
الطريقة:
١- يوضع البصل والجزر والكرفس والطماطم وورق اللاورو في قاعدة البيركس .
٢- يخرم العرق بطرف السكين علي مسافات متباعدة ويوضع في كل خرم فص ثوم وفلفل حب .
٣- يرش علي العرق الملح والفلفل والزعتر وجوزة الطيب المبشور من كل الجوانب .
٤- يلف العرق بواسطة دوبارة حتي يتماسك اللحم مع الثوم .
٥- يشوح العرق في الزيت الساخن حتي يحمر قليلا ويوضع بالبيركس ويصب عليه 2 كوب ماء مغلي .
٦- يغطي البيركس بورق الفويل ويدخل الفرن لمدة ساعتان الا ربع تقريبا .
٧- لمعرفة ما اذا استوي اللحم أولا تغرس السكين في اللحم فتخرج نظيفة ولو خرج معها دم فتكون نيئة ولم تستوي بعد .
٨- يترك اللحم ليبرد ويفك من عليه الدوبارة ويقطع شرائح رفيعة ويرص في طبق التقديم مع الخضار .
و(بالهنا والشفا)
ههه
ردحذفالله ينور مش المواقع التانيه اللى مكبره الموضوع بس من غير طماطم وكرفس أحسن 100 مره يعنى مش هيبقى شعبى
ردحذف