الأحد، 14 سبتمبر 2014

طريقة عمل بان كيك البطاطس

بان كيك البطاطس
المقادير :

8 حبات بطاطس متوسطة الحجم مبشورة
1 بصلة كبيرة مفرومة
3 بيضات مخفوقة
3 ملاعق كبيرة دقيق
نصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر
1 ملعقة صغيرة روزمارى مجفف
1 ملعقة صغيرة ملح
2 ملعقة صغيرة فلفل أسود
1 ونصف ملعقة صغيرة عصير ليمون
2 ملعقة كبيرة زيت نباتى

الطريقة :

1- فى طبق عميق اخلطي البطاطس مع البصل والبيض والدقيق والبيكنج بودر والروزماري والملح والفلفل وعصير الليمون.
2- على نار متوسطة سخني الزيت فى مقلاة.
3- اغرفي حوالى 3 ملعقة كبيرة من خليط البطاطس فى المقلاة واضغطي عليها بواسطة ملعقة حتى تأخذ شكل البان كيك.
4- تطهى لمدة 3 – 4 دقائق على كل وجه حتى تصبح هشه و ذهبية اللون.
5- تصفى على ورق المطبخ وكررى العملية مع باقى الخليط  حتي تنتهي الكمية.
6- قدميها كافطار أو كطبق جانبي و(بالهنا والشفا)

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق