كفتة البطاطس باللحمة المفرومة |
١- نصف كيلو لحمة معصجة
٢- كيلو بطاطس مسلوقة ثلاث أرباع سوي
٣ - نصف كوب بقدونس مفروم
٤- ٢ ثمرة بصل مفروم
٥- ملح - فلفل
٦- 2 كوب دقيق
٧- 2 بيض - نصف كوب لبن
٨- 2 كوب بقسماط
٩- زيت للقلي
الطريقة :
١- تقشر البطاطس المسلوقة وتبشر ونضيف عليها البصل المفروم واللحمة المعصجة والبقدونس المفروم والملح والفلفل .
٢- تخلط كل المكونات في الكبة أو المفرمة ويفضل الكبة لو توفرت .
٣- تصبع الكفتة وتدحرج في الدقيق ثم البيض باللبن ثم البقسماط وتترك في الثلاجة لمدة ربع ساعة كي تتماسك جيدا .
٤- تحمر الكفتة في زيت ساخن وغزير ثم تخرج من الزيت وتوضع علي منديل مطبخ للتخلص من الزيت . و( بالهنا والشفا )
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق