فاهيتا الجمبري |
نصف كيلو جمبرى متوسط مقشر ومنظف
كوب كزبرة خضراء مفرومة
2 ثوم مهروس
ثلث كوب عصير ليمون
4 وحدات من خبز التورتيلا
ملعقة كبيرة زيت زيتون
ثمرتين فلفل رومى مقطعة شرائح رفيعة
بصلة كبيرة مقطعة شرائح رفيعة
نصف كوب كريمة حامضة (ساور كريم )
الطريقة :
1- يخلط الجمبرى مع الكسبرة والثوم وعصير الليمون ونتركهم فى درجة حرارة الغرفة لمدة 20 دقيقة.
2- نلف شرائح خبز التورتيلا فى ورق ألمونيوم (فويل) وندخلها الفرن على درجة 350 فهرناهيت حتى تصبح ساخنة ( حوالى 15 دقيقة).
3- نسخن الزيت فى مقلاة كبيرة غير لاصقة على حرارة متوسطة ثم نضيف البصل والفلفل ونقلب حتى يبدأ المحتوى فى النضج (حوالى 10 دقائق)
4- نخرجهم من المقلاة ونضيف خليط الجمبرى للمقلاة ونزيد الحرارة ونطهيه مع التقليب حتى يتغير لون الجمبرى (حوالى 3 دقائق) ثم نعيد الخضروات للمقلاة ونقلبهم سويا. 5- تقدم الفاهيتا على شرائح التورتيلا مع وضع قليل من الكريمة الحامضة ونلفها فى شكل أسطوانى و(بالهنا والشفا)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق