كفتة البطاطس بالجبنه |
750 جرام بطاطس مسلوقة بقشرها ومبشورة
250 جرام جبنة شيدر مبشورة
5 قطع جبنه كيري
فلفل أسود
(دقيق - بيض - ملح - فلفل - لبن - بقسماط - زيت للتحمير)
الطريقة :
1- تسلق البطاطس ثلاث ارباع تسوية في ماء وملح بقشرها ثم تقشر وتبشر.
2- توضع البطاطس المبشورة في الماكينة ويضاف اليها الجبنه الشيدر المبشوره والجبنه الكيري والفلفل.
3- تخلط المكونات كلها جيدا وتبلل اليد بالماء وتشكل كور أو أصابع حسب الرغبة.
4- تدحرج الكفتة في الدقيق ثم توضع في البيض المخلوط باللبن والملح والفلفل ثم البقسماط.
5- تحمر الكفتة في زيت ساخن وغزير وتخرج علي مناديل مطبخ لامتصاص الزيت الزائد وتقدم و(بالهنا والشفا)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق