مكرونة بالفراخ والمشروم والصوص الأبيض |
١- نصف كيلو مكرونة عريضة مسلوقة
٢- ربع كيلو مشروم
٣- صدر دجاج مقطع شرائح
٤- كوب كريمة
٥- نصف كوب مرق
٦- ورق ريحان
٧- ملح - فلفل
٨ - بشرة جوزة الطيب
٩- نصف ثمرة بصل صغيرة مفرومة
الطريقة:
١- نحضر طاسة ونضعها علي النار ونضع بها قليل من الزبدة ثم البصل المفروم حتي يذبل .
٢- نضيف ملح وفلفل علي الفراخ المقطعة شرائح ثم نضعها علي البصل وتقلب بسرعة حتي لا تلتصق بالطاسة .
٣- نضيف المشروم المقطع شرائح ويقلب ثم المرقة وجوزة الطيب ويقلب جيدا ونترك الخليط يغلي مع بعضه .
٤- نضيف الكريمة للخليط ويقلب جيدا ونتركه ليغلي علي النار .
٥- نضيف المكرونة مع ورق الريحان المفروم علي الخليط ويقلب جيدا .
٦- تغرف المكرونة وتزين بورق الريحان المفروم وتقدم . و(بالهنا والشفا)
ملحوظة :
يستخدم المشروم عندما يقطع مباشرة وفي حالة مالم يستخدم مباشرة نضيف اليه عصير الليمون حتي لا يسود لونه .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق