كفتة داود باشا بالدجاج |
١- ٢٠٠ جرام دجاج مفروم
٢- شبت - كسبرة خضراء
٣- بصل مفروم
٤- ثوم مفروم
٥- طماطم
٦- ملح - فلفل
٧- ٢ ملعقة دقيق
٨- ٢ ملعقة بقسماط
٩- مكعب مرق
١٠- زيت للتحمير
الطريقة :
١- نضع الدجاج المفروم في اناء ونضع عليه الشبت والكسبرة والملح والفلفل والبصل والثوم وقليل من البقسماط للربط .
٢- نعجن كل المكونات مع بعضها جيدا حتي تختلط كلها وتصبح قطعة واحدة .
٣- تقطع الكفتة قطع صغيرة في حجم عين الجمل وتكور وتدحرج في الدقيق .
٤- تحمر الكفتة في الزيت نصف تحمير كي تتشرب بعد ذلك من الصلصة .
٥- نضع قليل من الزيت في طاسة علي النار لتسخن ثم نضع عليها الثوم المفروم و نضيف عليها الكفتة وتقلب ثم نضيف الشبت والكرفس والكسبرة ومكعب المرق .
٦- نضيف الطماطم المتسبكة قليلاوقليل من الملح والفلفل علي الكفتة وتترك علي النار حتي تتسبك وتقدم مع أرز أبيض . و( بالهنا والشفا )
ملحوظة :
من الممكن اضافة فاصوليا بيضاء أو مكعبات بطاطس الي الكفتة قبل الطماطم حتي تتسبك مع الكفتة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق