أم علي |
١- نصف كيلو عجينة الميلفيه مستوية
٢- لتر لبن
٣- ٢ كوب سكر
٤- ملعقة صغيرة فانيليا
٥- نصف كوب جوز هند
٦- نصف كوب زبيب
٧- نصف كوب مكسرات محمصة
٨- ٢ كوب كريمة مخفوقة
الطريقة :
١- يوضع اللبن علي النار ويوضع عليه السكر أثناء الغليان ثم الفانيليا .
٢- تكسر الميلفيه في البيركس أو الطاجن ونضع عليه جوز الهند والزبيب والمكسرات وتخلط كل المكونات .
٣- نصب اللبن علي الخليط ويقلب مع المكونات كلها .
٤- نضع الكريمة المخفوقة في كيس ببلبلة ونضيفها علي وجه البيركس أو الطاجن .
٥- ندخل الطاجن أو البيركس في الفرن تحت الشواية ليأخذ اللون الذهبي ( الجراتان ) .
٦- تقدم أم علي ساخنة . و ( بالهنا والشفا )
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق